Ervaringen met de Thumbguard

Sanne (september 2015)
Onze dochter van 4 ½ hebben we in de laatste twee weken van de zomervakantie de duimbewaker omgedaan. We hadden het vooraf besproken en we hebben ook echt een beetje ‘afscheid’ gevierd van het duimen. Onze dochter heeft een cadeautje uitgezocht voor als ze de duimbewaker 3 dagen om zou hebben. We legde haar ook uit dat de duimbewaker een hele belangrijke rol had in het bewaken van haar duim. De eerste twee dagen waren het zwaarst, met name in de nacht vond onze dochter het eerst maar niks. Ze heeft een paar keer gehuild. We legde haar dan uit waarom het zo belangrijk was dat ze moest gaan stoppen en natuurlijk spraken we over dat het moeilijk zou zijn en dat ze daarom cadeautjes kon verdienen. Na die eerste twee dagen werd het meer gewoon, al vond ze de periode met een paar kleine cadeautjes wel heel speciaal.
Twee keer op een dag maakte we de duimbewaker en de duim eronder even schoon. Onze dochter vond het daarna erg leuk om een kleurtje voor het bandje uit te zoeken. Na twee weken ging ze naar school, daar droeg ze de duimbewaker ook. Ze heeft de kinderen er over verteld en kon er zonder problemen mee knutselen en spelen. Onze dochter was inmiddels ook zo handig dat ze de duimbewaker helemaal zelf om kon doen. Nadat onze dochter de duimbewaker drie weken dag en nacht heeft gedragen hebben we weer een feestje gevierd en aangegeven dat de duimbewaker ons had verteld dat het overdag niet meer nodig was om haar duim te bewaken, dat ze dit nu goed zelf kon. Dat werkte, onze dochter was heel trots en heeft overdag niet meer geduimd. Hierna hebben we de duimbewaker nog twee weken in de nacht omgedaan. We vonden het allemaal best een spannende stap toen de duimbewaker na totaal vijf weken ook in de nacht af ging. Het verliep goed, onze dochter is definitief van het duimen af! De behoefte is er niet meer, de link tussen het duimen en een fijn gevoel is kennelijk verdwenen. Ze heeft het knuffeltje waar ze altijd mee in haar hand duimde aan haar jongere zusje gegeven. We zien het als een mooie sprong vooruit in haar ontwikkeling! Onze dochter is ook heel trots dat het gelukt is.

Anja
Ik ben zo blij dat mijn schoonzus ons gewezen heeft op Pluim voor je duim! We hebben ze vorige week donderdag af gedaan (dus nog geen hele week) maar het is ongelofelijk dat ze gewoon niet meer duimt!! En ze draait ook niet meer aan haar haar, ze duimde nl. en daarbij zat ze altijd aan een plukje haar te draaien maar dat doet ze ook niet meer. Op dansles doet ze nu gewoon de 45 min mee (i.p.v. de eerste 20 duimen en dan even mee dansen) op school is ze veel actiever en kan ze zich beter concentreren en thuis niet meer die strijd/ruzie over de duim. Wij zijn super trots op haar maar zelf is ze ook super trots en vertelt het tegen echt iedereen.

Wat ik ook super vond is dat de juf op school ook heel enthousiast was en ze elke week haar sticker (belonings)kaart in de kring mocht laten zien. Na de 4 weken hebben zelfs de kindjes in de klas voor haar gezongen en mocht ze de klassen rond met een hele mooie kaart waar de juffen wat liefs voor haar hebben opgeschreven, en ze zelf stickers op mocht plakken. Ze heeft wel wat last gehad van kleine wondjes rondom de duim, maar dat was goed te verhelpen met pleisters. Al met al super tevreden!

Janneke
Onze dochter is overdag helemaal gestopt met duimen. Ze gaat ook elke avond zonder duim slapen, voor de zekerheid doen we de Thumbguard ’s nachts nog om. Ze is beter gaan praten, ze lijkt iets volwassener, doordat ze niet gelijk zeurderig haar duim pakt. We zijn heel tevreden. Ze heeft er ook nooit moeite mee gehad om de Thumbguards om te hebben.

Monique
Rick heeft inmiddels zijn 4 weken erop zitten. Maar tot 3 dagen voordat de thumbguard af mocht, stak hij zijn duim weer in zijn mond. Nu heeft hij de thumbguard een week af en af en toe gaat ongemerkt de duim in de mond. Hij is nu wel te corrigeren, als wij zeggen dat hij zijn duim uit de mond moet doen, roep hij gelijk sorry en stopt ermee. Wij kijken het nog even aan tot aan het weekend, anders proberen wij het nog twee weken. Maar dat hij al zover is zijn wij al blij mee, dus al met al wel positief. Naschrift: na nog 2 weken Thumbguard is Rick volledig gestopt met duimen!!

Wanda
We hadden ons ingesteld op een paar gebroken nachten, maar het dragen van de duimbeschermer gaf gelukkig geen problemen. Af en toe miste ze haar duim natuurlijk wel. We vinden het nog wel spannend, maar het lijkt alsof ze er helemaal mee gestopt is. We hebben het langzaam afgebouwd en onze dochter is nu sinds een paar dagen helemaal ‘Thumbguard- en duimvrij’. Het ging verbazingwekkend goed.

Claudia
Jippie! Het is gelukt! De gewoonte van het duimen baarde ons al langere tijd ernstige zorgen. En wij hadden, net als veel andere mensen, al van alles geprobeerd. Na 4 weken consequent gebruik aan beide handen is ze er dan toch helemaal vanaf. We zijn er erg blij mee. Bedankt Pluim voor je Duim!

Sergio
Onze ervaring is tot nu toe redelijk positief. We zijn nu al wel een tijdje bezig. Ik zeg redelijk, omdat het probleem nog niet volledig opgelost is. Hij gebruikt het overdag bijna niet meer en de verbetering is inderdaad aanzienlijk. Hij stopt zijn duim bijna nooit in zijn mond. Maar toch blijkbaar, in specifieke momenten, zie ik wel op zijn duim nog wat tekenen van een terugval. ‘s Nachts hebben we nog niet geprobeerd om hem zonder Thumbguard te laten slapen.

Lynn
Onze dochter wilde heel graag van het duimen af en was heel erg gemotiveerd. Na 3 weken was zij van het duimen af . Wel hebben we ook haar knuffel verstopt waarmee zij duimde. Zij kreeg wel een andere knuffel waarmee zij geen duim associatie had. De Thumbguard was eigenlijk te groot want zij kon haar duim eruit halen maar duimde gelukkig niet. Een juiste maat is dus wel van essentieel belang. De Thumbguard was een prima hulpmiddel om onze dochter van het duimen af te helpen.

Moeder van Femke
Tot onze grote verbazing is het Famke inderdaad gelukt en was ze binnen drie weken van het duimen af! Het bleek dus vooral nog een gewoonte te zijn en door de Thumbguard was die gewoonte heel snel verdwenen. Mocht ik nog duimende kinderen in mijn omgeving treffen dan zal ik hun ouders zeker over de Thumbguard vertellen!

Moeder van Roos
Ik had jullie al eerder willen mailen….Roos heeft de Thumbguard 3,5 week 24 uur per dag gedragen. Vooral de eerste paar dagen was dat niet makkelijk voor haar, met name bij het slapen. We hebben echter vol gehouden en ze heeft ‘m consequent omgehouden en elke dag stickertjes geplakt. In het begin was de beweging van duim naar haar mond er nog en er was dan ook aardig geknaagd op de Thumbguard. De verschillende kleurtjes bandjes zijn een goed accessoire, dan is er tenminste nog iets leuks aan dat ding 🙂

Ik kon verder helemaal niet merken dat ze last had van de Thumbguard, ze protesteerde amper bij het wisselen van het bandje als hij weer om moest. Ze probeerde het wel en zei dan mama ik duim al niet meer. Maar goed, die hadden we vaker gehoord, dus gewoon stug volgehouden. Inmiddels zijn we een paar weken verder en: Hiep Hiep Hoera!!! Roos duimt HELEMAAL niet meer. Zelfs als ze gaat slapen hebben we haar er niet op kunnen betrappen! Hier zijn we natuurlijk super blij mee en Roos heeft een mooie tas cadeau gekregen om haar te belonen met deze mooie prestatie. We hopen dat de duim nu voorgoed buiten beeld blijft, maar voor de zekerheid bewaren we het tweede exemplaar want je weet maar nooit. Ze is al eerder een aantal maanden van het duimen af geweest, maar toen vrolijk weer begonnen. We mogen dus wel spreken van een hele succesvolle behandeling en ik ben blij dat de Thumbguard er is! Intussen zijn we ook nog naar de tandarts geweest, die was vol verbazing over de Thumbguard, zij hebben in de praktijk natuurlijk ook veel problemen met kinderen die duimen en hij was blij verrast over het bestaan van de Thumbguard. Ik weet niet of jullie dit al doen, maar tandartsen benaderen lijkt me voor jullie business en voor alle kids die duimen een goed plan!

Moeder van Anna
Anna heeft de Thumbguard vier weken omgehad. De eerste dagen was het brullen, niet kunnen slapen, erg verdrietig, kortom; het was wel zielig. Maar ja, gewoon nuchter doorzetten. Ze vond het erg stoer om als eerste hier mee te lopen (we zagen nog niemand anders, hebben wel veel anderen erover gesproken en gestimuleerd, zodat er nu al meer zijn die het hebben besteld of er over denken. De tandarts was reuze enthousiast, ik moest direct de website opschrijven. Na elke week dat ze hem omhad, kreeg ze een “filly”, een of ander klein speelpaardje. Hier kreeg ze er drie van; na de vierde week heeft ze fietstassen gehad. Daar verheugde ze zich erg op. De dagelijkse lijstjes die erbij zaten hebben we niet gebruikt; het was gewoon logisch dat hij elke dag omzat. Dat was geen echte beloning of sticker waard. Teveel gedoe ook, het moest ook gewoon een gewoonte worden, dat het normaal is. Verder niet te lang over nadenken. We hebben de thumbguard toen weggelegd. Na vier weken moest ze immers ongeveer zonder kunnen. We merkten dat het overdag heel goed ging. Ze wil zelf ook niet meer. ’s Nachts is het soms wat moeilijker, ze gaat wel zonder slapen, maar als ze heel erg moe is gaat de duim er toch onbewust wel weer eens in. Of ’s morgens vroeg, als ze lekker ligt te dutten, dan wil ze toch wel heel graag haar duim! Daarom doen we nu toch ’s nachts hem maar weer om. Af en toe proberen we weer zonder. Ze gaat wel elke avond zonder duim slapen! De logopediste was ook enthousiast, zag er nu ook al meer mee lopen. Vindt ook dat ze beter gaat praten. Nu weet ik niet of dat nu al daardoor komt, maar ze wordt wel iets minder kinderachtig pieperig. Ze lijkt iets volwassener, doordat ze niet gelijk zeurderig haar duim pakt. Dus al met al zijn we heel tevreden! Fijn dat we het gedaan hebben, en fijn dat we hem nog achter de hand hebben voor af en toe ’s nachts of moeilijke periodes. Ze heeft er in ieder geval nooit zelf moeite mee gehad om zo’n ding om te moeten hebben.

Michelle
Ik heb de Thumbguard tegelijkertijd gebruikt voor mijn zoon en mijn dochter (beiden 5 jaar). Er zitten nl. 2 Thumbguards in het doosje, erg handig! Beiden waren na 4 weken van het duimen af. Een goede ervaring dus. Ik zal het aan en ieder aan raden die een zoon /dochter heeft die verslaafd is aan duimzuigen. Alleen ’s nachts zie ik af een toe nog dat mijn zoontje met zijn duim in zijn mond ligt te slapen, maar dat is zelden. Ik wens jullie veel succes met het verder promoten van de duimbewaker.

Moeder van Femke
Het is Femke inderdaad gelukt om van het duimen af te komen, wij (maar ook Femke zelf) zijn erg blij met het resultaat. In het begin had ze er nog wel een beetje moeite mee, vooral met het naar school gaan en wat andere kinderen ervan zouden zeggen vond ze wel heel eng. Maar na een paar dagen ging dat ook prima. Zelfs toen de maand voorbij was en ik zei dat we het maar eens moesten gaan proberen zonder duim vond ze ook dat wel spannend. We hebben het eerst overdag gedaan en na een week ook ’s avonds, vooral ’s avonds was ze in het begin nog niet helemaal zeker van zichzelf dus hebben we het haar zelf laten beslissen wanneer ze dacht dat ze het ’s nachts wel zonder kon. Dat duurde even maar inmiddels gaat ze zonder duim ’s nachts naar bed, en dat gaat echt heel goed !!!! We zijn echt heel trots op onze grote meid (dankzij jullie natuurlijk ). We hebben ons dan ook voorgenomen om de andere duim (de linker) mee naar de tandarts te nemen zodat hij ook aan andere kinderen kan laten zien wat het is en hoe hij eruit ziet. Om zo ook andere kinderen van het duimen af te helpen, dus mochten jullie nog informatie folders hebben dan zou ik die eventueel ook aan onze tandarts erbij kunnen geven Nogmaals BEDANKT namens Femke!!!!

Moeder van Vera
Goed nieuws is dat Vera na 4 weken de Thumbguard te hebben gebruikt helemaal gestopt is met duimen. We zijn ook super trots dat het haar gelukt is. Op 31 december gaan wij voor een goed begin de Thumbguards in de container gooien. Haar tanden zijn ook rechter gaan staan. Onze tandarts was tevreden. Wij zijn heel blij dat wij het hebben aangeschaft voor Vera. Heel veel dank en succes met jullie bedrijf.